Váš prehliadač nie je podporovaný na tejto stránke.

Srovnání CO2 svářeček (MIG/MAG) od různých výrobců. Jaké mají parametry a výhody?

Doporučte stránku svým známým

V tomto srovnání si rozebereme devět CO2 svářeček (MIG/MAG), na které se nás často ptáte – od nejlevnějších v hobby třídě až po dražší svářečky pro profesionální svařování. Největší rozdíly najdeme mezi jednotlivými cenovými kategoriemi, ale i v nich existují rozdíly ve vlastnostech, které stojí za povšimnutí. Podívejte se, jaké jsou možnosti jednotlivých svařovacích strojů, abyste mohli zvážit, co ke své práci potřebujete a v jakých cenových relacích se pohybovat. Na začátek uvádíme rychlý popis jednotlivých svářeček od různých výrobců a na konci souhrnnou přehlednou tabulku.

Srovnání parametrů nejprodávanějších svářeček CO2
Srovnání parametrů nejprodávanějších svářeček CO2

Nejlevnější CO2 svářečka? Parkside PFDS 120 A2 Lidl

Svářečka pro ty, kteří nechtějí investovat do svářečky víc než 2 500 Kč, stačí jim k práci opravdu jen svářečské minimum a nevadí jim, že svařují pouze s relativně drahým trubičkovým drátem (tj. plněnou drátovou elektrodou – o výhodách i nevýhodách se dočtete v našem blogu Trubičkový drát pro svařování bez ochranné atmosféry plynu. S maximálním výkonem 120 A svaří max. 3 mm. Sám výrobce doporučuje tloušťku materiálu 0,8–2,5 mm, do silnější plechů tedy nemá smysl chodit.

U nás jsme svařovali 2mm plech s 3mm plechem, abychom ji trochu prověřili. Jako přídavný materiál je možné použít pouze trubičkový drát, takže je svar zaprskaný, ale drží. Určitě je třeba přemýšlet o tom, co svařujeme, u více namáhaných spojů a konstrukcí je třeba dávat pozor. Na bezpečně svařenou houpačku pro rodinu bychom si s Parkside asi netroufli. Uváděný trubičkový drát je drahý, prodává se proto pouze v malých baleních. Originál pro Parkside se špatně shání. Na druhé straně nepotřebujeme originální drát, stejně dobře poslouží např. GOLD E71 T-11 SHELF SHIELD. Další nevýhodou trubičkového drátu je to, že hrozně prská, takže svar i hořák po pár centimetrovém svaru vypadají dost zmasakrovaně.

Svařovat s ní jde, i když zkušenějšímu svářeči je jasné, že výsledný svar je ovlivnitelný kvalitou přídavného materiálu a nižší výkon ne vždy zabezpečí správný průvar. Zemnicí kleště vypadají jako na autonabíječku. Kabely i hořák jsou napevno, takže pokud se s nimi něco stane, musíte jít do vnitřku svářečky. Tato svářečka má však jednu velmi praktickou věc a to je odkladač na špičky a kladku. Takovýto odkladač nemají ani stroje za 40 000 Kč a mohly by se věru inspirovat. A překvapivě má dost dobrou regulaci posuvu. Za to palec nahoru. V našem e-shopu tuto svářečku nenajdete, můžeme vám ale poskytnout přídavný materiál – trubičkový drát, který je s ní kompatibilní.

Nejlevnější svářečka CO2 Parkside PFDS 120 A2 – podavač drátu
Podavač drátu svářečky Parkside PFDS 120 A2

Homer MG 150 ALFA IN

Nejlevnější svářečka v cenové hladině 7500 Kč od profesionálního českého výrobce ALFA IN by měla zaručit kvalitní servis a garanci náhradních dílů i po dlouhé době.

Homer MG 150 dobře svařuje v ochranné atmosféře CO2 a při práci venku na stavbě můžeme použít trubičkový drát s vlastní ochranou jako u Parkside. Používá se v karosárně, údržbě nebo na doma na svařování různých typů spojů (tupé, jednostranné, oboustranné, koutové, přeplátované...). Na rozdíl od svářečky Parkside už můžeme udělat dobrý a bezpečný svar. Navíc zde můžeme použít klasickou 5kg cívku drátu, na svařování ocelí standardně dáváme poměděný drát SG2 GOLD G3 Si1 s průměrem 1 mm nebo 0,8 mm.

Vysoká hmotnost (až 27 kg spolu s hořákem), hliníkové vinutí transformátoru, nízký výkon, krátký hořák napevno bez koncovky a pouze 4stupňová regulace napětí zase ukazují, proč je cena této svářečky Homer taká nízká. Na základě cenové kategorie ale nemůžeme říci, že jde o špatnou svářečku.

CO2 svářečka Homer MG 150 ALFA IN
CO2 svářečka Homer MG 150 ALFA IN

Multifunkční CO2 svářečka od ALFA IN – HOMER MIG MMA 181

Nyní se dostáváme ke svářečkám, které už vypadají jako svářečky, vizuálně i možnostmi, které nabízejí. Homer MIG MMA 181 je multifunkční stroj, který kromě MIG/MAG zvládá i svařování obalenou elektrodou MMA. Pro MIG/MAG svařování používáme 5kg cívku drátu podle svařovaného materiálu. MMA svařování využijeme např. když je venku větrno a nedá se použít plyn. Nebo když chceme svařovat litinu, nerez (a nechceme kupovat drahý nerezový drát), prasklý svěrák... Dá se svařovat i uváděným trubičkovým drátem.

Hořák je tu standardní, připojuje se pomocí eurokoncovky, připojení zemnicího kabelu do svářečky je prostřednictvím rychlospojky 35–50 (tzv. velké štekry).

Po zvednutí plastového krytu, který chrání ovládací panel, svářečka nabízí nastavení pro MIG/MAG (2takt/4takt, posuv, napětí, indukci pro vyladění, pokud chceme mít měkčí oblouk, při svařování zdola nahoru...) a MMA (funkce Arc Force, která automaticky koriguje oblouk).

Nastavení CO2 svářečky Homer MIG MMA 181 ALFA IN před svařováním
Nastavení CO2 svářečky Homer MIG MMA 181 ALFA IN před svařováním

Fanmig J23 MOST – CO2 svářečka na kolečkách

Svařovací invertor Fanmig J23 od značky MOST je ve stejné třídě jako předcházející HOMER 181. Její nastavení je absolutně jednoduché, nastavujeme pouze proud a posuv drátu. Ampérmeter zobrazuje jen během svařování, což je nepraktické. Svařuje pouze metodou MIG/MAG, svařování obalenou elektrodou bohužel chybí. Další věc, která tu mohla být, je čtyřkladkový podavač drátu.

Jedná se o mohutnější stroj s větším motorem, klasickou 5kg i velkou 15kg cívkou pro drát, odolnou plechovou skříní a pevným madlem, ale i když vypadá jako určený pro průmysl, jsme stále v hobby třídě. Hořák se připojuje eurokoncovkou.

Svářečka je osazená na vozíku s brzdami na kolečkách, na kterém přepravíte i plynovou lahev, co se při přesunech po pracovišti nebo v dílně velice hodí. Jde o ověřenou svářečku, svařuje spolehlivě, oblouk je stabilní.

Příprava na svařování s CO2 svářečkou na kolečkách – Fanmig J23 MOST
Příprava na svařování CO2 se svařovacím invertorem Fanmig J23 MOST

Naše nejoblíbenější hobby svářečka CO2 – Fanmig J5 MOST

O Fanmig J5 MOST můžeme hned říct, že se jedná o vydařenou, u nás jednoznačně nejprodávanější svářečku. Umožňuje svařování MIG/MAG, TIG DC s dotykovým zapalovaním a obalenou elektrodou MMA. Pokud potřebujete svařovat litinu, nerez, přechod mezi litinou a železem, krátký hliníkový svar atd. i za větrného počasí, tak nemusíte kupovat velký drát, stačí 2–3 elektrody. Problémem není ani tvrdonávar, svařování bagrové lžíce – tato svářečka zvládne všechno. Samozřejmě můžete použít i trubičkový drát.

Jako první svářečka z našeho seznamu FANMIG J5 synergické nastavení, kdy si svářečka podle proudu automaticky nastavuje posuv drátu – když přidáme voltáž, posuv drátu se zvýší sám. Na začátku svařování nastavíme pouze průměr drátu a v případě potřeby můžeme provádět korekce indukcí (pokud chceme měkčí svar nebo stromečkovat na stupačku).

Vevnitř je ocelový posuv, a místo pro 5kg cívku s drátem. Výrobce zvolil levý závit na cívce, což chválíme, protože se při odvíjení cívky neodkroutí. Svářečka má sice jen 2kladkový posuv drátu, ale i tak dokáže utáhnout i 4metrový hořák, například při svařování s hořákem M15 SGRIP jsme žádný problém s drátem ani ničím jiným neměli. K připojení slouží velké proudové zásuvky (štekry) 35–50 a eurokoncovka pro svařovací hořák.

Fanmig J5 krásně svařuje a vytknout jí můžeme snad jen hlučnější ventilátor. Další výhody a nevýhody svářečky jsou podrobněji popsány v blogu Hobby CO2 svářečka na doma? Zkuste FANMIG J5 MOST.

Nastavení synergické svářečky CO Fanmig J5 před svařováním MIG/MAG
Synergické nastavení na svářecím invertoru Fanmig J5 MOST

Fanmig 201 LCD MOST

Na řadu přišly svářečky o úroveň vyšší třídy, co se odráží ve vyšší ceně a možnostech svářeček.

Fanmig 201 LCD od firmy MOST je invertor, který umožňuje svařování metodami MIG/MAG, TIG Lift a obalenou elektrodou MMA a je možné s ním i pájet.

Opět se setkáváme se synergií s množstvím programů na svařování oceli, nerezové oceli a hliníku. Svářečka má v sobě zabudovaný PFC filtr, což znamená vyšší energetickou účinnost, menší zatížení sítě, větší toleranci ke kolísání napájecího proudu a menší rušení generované zařízením. Ovládání přes výborný LCD displej je intuitivní, přehledné, krásné a až blbuvzdorné a samotný displej je chráněný plexisklem. K přenášení slouží pevné madlo nebo se dají připevnit popruhy.

Svářečka Fanmig 201 LCD je primárně určená na svařování 4–5mm plechů, ale krásně svařuje plechy v rozsahu od 2 mm až po 8 mm, a kdybychom svařovali 1mm drátem, tak nás pustí do maximálního výkonu 200 A a svaříme až 10mm plech. Takovýto nejvyšší výkon je samozřejmě krátkodobý. Můžeme zde použít 5kg cívku drátu i trubičkový drát.

Kvalita svařování svářeček této úrovně je výborná, spolehlivá a v podstatě je třeba jen správně vybrat synergický program a svařovat.

Nastavení parametrů svářečky CO2 Fanmig 201 LCD MOST
Nastavování parametrů svařování na svařovacím invertoru Fanmig 201 LCD MOST

PERUN 200 MIG SYN PFC ALFA IN

Perun 200 MIG SYN PFC je vynikající svářečka od českého výrobce ALFA IN, kterou jsme si u nás velmi oblíbili. Umožňuje svařování MIG/MAG v synergii v poloze PA (natupo) a PB (koutový svar), MIG/MAG v manuálním nastavení, obalenou elektrodou MMA nebo TIG Lift. V synergii má velké množství parametrů, z kterých si zvolíme svařovaný materiál, plyn a drát, nic není ponecháno náhodě.

Displej zobrazuje možnosti přehledně, jednoduše volíme vše, co potřebujeme. Perfektní je vykreslení konečného vzhledu svaru podle nastavené metody svařování a parametrů na displeji. Díky tomu i méně zkušení svářeči bezpečně vědí, co budou svařovat.

Perun 200 MIG SYN PFC používají servisáci na Rallye Dakar. Je praktická, s různými popruhy, pěkným držákem, vevnitř má slušný posuv, místo na 5kg cívku (dá se použít i trubičkový drát).

Jedna jediná věc, kterou bychom vytkli, je plastový kryt displeje, který po odklopení nedrží nahoře. Jinak je to perfektní stroj.

Plastový ochranný kryt ovládacího panelu CO svářečky Perun 200 MIG SYN PFC ALFA IN
Plastový ochranný kryt ovládacího panelu svářečky Perun 200 MIG SYN PFC ALFA IN

Rebel EMP 215ic ESAB

Přenosná svářečka na montáže svařuje metodami MIG/MAG, MMA, FCAW (trubičkový drát), TIG Lift. Má speciální funkci sMIG, která se podle techniky svářeče učí a přizpůsobuje a zajišťuje stabilní oblouk a automaticky se přizpůsobuje základnímu materiálu (ocel, nerez, hliník). Umožňuje začít svařovat metodou MIG jednoduchým nastavením tloušťky základního materiálu a průměru drátu. Informace o typu ochranného plynu není třeba zadávat. Nastavení všech ostatních parametrů zajistí funkce sMIG.

Svářečka je obalená do kvalitních plechů, s pěknými měkčenými plasty. I kdyby spadla, tak konstrukce svářečku ochrání. Vnitřek svářečky je masivní.

TFT displej je slušný, i když podstatně levnější svářečka Perun 200 od ALFA IN má lepší grafiku, svařovací vlastnosti víceméně stejné a lepší příslušenství. Nenajdeme tu ani křivky pro hliník jako u svářečky Perun. A za takovou cenu si už můžeme domů koupit 3fázovou CO2 svářečku s výkonem 300 A Fanmig 3200i MOST, což už není sranda a v dané cenové kategorii je to prémiovka. Svářečku Rebel u nás v e-shopu nenajdete.

Podávač drátu CO svářečky Rebel EMP 215ic ESAB
Podávač drátu CO2 svářečky Rebel EMP 215ic ESAB

Fanmig 3200i MOST – volba pro profesionální CO2 svařování

Fanmig 3200i MOST je, jak jsme uvedli před chvílí, 3fázová profi svářečka s výkonem do 300 A, což je nevyšší výkon mezi uvedenými stroji. Svařuje ve třech pracovních režimech – synergickém MAG, MIG/MAG manuálním nebo obalenou elektrodou MMA. Pro MAG máme k dispozici 12 synergických programů. Svaříme s ní tupé, jednostranné, oboustranné, koutové, přeplátované... spoje, na které použijeme svařovací dráty od 0,6 do 1,2 mm (podle materiálu) a trubičkový drát až do průměru 1,4 mm. Když chceme investovat, toto je dost dobrá volba.

„Vnitřek“ a podavač drátu synergické svářečky pro profesionální CO2 svařování Fanmig 3200i MOST
„Vnitřek“ a podavač drátu synergické svářečky Fanmig 3200i MOST

Kde se porovnávané CO2 svářečky vyrábějí a odkud pochází výrobci?

Častá otázka našich klientů je na zemi výroby svářeček. Většina zákazníků nestojí o výrobu v Číně, ale pravdou je, že i nejdražší ESAB má na krabici čínské znaky a na kvalitě to rozhodně není poznat.

Jediné dvě svářečky, které nejsou vyrobené v Číně (až na desky) jsou Perun 200 MIG SYN PFC a Fanmig 201 LCD MOST, ty vyrobili v české firmě ALFA IN. Ano, MOST je polská značka, ale právě 201 si nechává vyrábět u nás v Česku.

MIG/MAG svářečky – srovnání

Srovnání svářeček CO2 (MIG/MAG) od různých výrobců – parametry, výhody, cena:

Svářečka CO2 Plusy Mínusy Vlastnosti Cenová hladina
Parkside PFDS 120 A2
nízká cena
jednoduché svařování i pro laika
odkladač na špičky
nepotřebujete plynovou lahev
v hořáku je klasický modrý bowden navedený až ke špičce
dobrá regulace posuvu
svařování pouze s drahým trubičkovým drátem na malé cívce
krátký zemnicí kabel (1,5 m)
zemnicí kleště jako na autonabíječku
téměř stále nedostupný svařovací drát v e-shopu prodejce
zemnicí kabel i hořák jsou napevno
slabý hořák
velmi slabé zatěžovatele
chybí usměrňovač napětí (bez tlumivky)
velký rozstřik
slabší ventilátor

Kategorie: hobby
Svařovací proud: 25–120 A
Svařovaný materiál: ocel
Doporučovaná tloušťka materiálu: 0,8–2,5 mm
Hmotnost svářečky: 13,5 kg

Průměr trubičkového drátu: do 1,0 mm
Průměr/hmotnost cívky: 0,45 kg

Metoda svařování: FCAW do

do 2500 Kč
HOMER MG 150 ALFA IN nejlevnější hobby svářečka od profi výrobce
svařování MIG/MAG + trubičkový drát
pouze 4stupňová regulace napětí
vysoká hmotnost
hliníkové trafo (vinutí transformátoru)
nízký výkon
krátký kabel hořáku
hořák napevno bez eurokoncovky

Kategorie: hobby
Svařovací proud: 40–140 A
Svařovaný materiál: uhlíkové a litinové oceli, slitiny hliníku, různé kovové materiály a slitiny
Max. tloušťka materiálu: do 4 mm
Hmotnost svářečky (včetně hořáku): 27 kg
Průměr svařovacího ocelového a hliníkového drátu: 0,6–0,8 mm
Průměr trubičkového drátu: 0,8–1,0 mm
Průměr/hmotnost cívky: 200 mm/5 kg

Metoda svařování: MIG/MAG

do 7500 Kč
HOMER MIG MMA 181 ALFA IN multifunkční svářečka MIG/MAG + MMA + trubičkový drát
rychlospojky (2x 35–50, mínus a plus)
eurokonektor pro hořák

chybí synergie

Kategorie: hobby
Svařovací proud: 40–180 A (MIG/MAG), 10–160 A (MMA)
Svařovaný materiál: hliníková ocel, slitinová ocel, slitiny hliníku, různé kovové materiály a slitiny
Max. tloušťka materiálu: cca 6 mm
Hmotnost svářečky: 14 kg

Průměr svařovacího drátu: 0,6–1,0 mm
Průměr trubičkového drátu: 0,8–1,0 mm
Průměr svařovací elektrody: do 3,2 mm
Průměr/hmotnost cívky: 200 mm/5 kg

Metody svařování: MIG/MAG, MMA,
Funkce:
MIG/MAG: 2takt/4takt
MMA: Arc Force

do 15 000 Kč
Fanmig J23 MOST eurokonektor pro hořák
brzdy na kolečkách
měděné kleště
dobrá stabilita oblouku
možnost velké cívky – adaptér na 5kg cívku (mezikus)
odolné oplechování s práškovým nástřikem
nedá se svařovat obalenou elektrodou
chybí čtyřkladka
ampérmetr funguje jen při svařování
vysoká hmotnost
chybí synergie

Kategorie: hobby
Svařovací proud: 30–180 A
Svařovaný materiál: ocel a nerezová ocel
Max. tloušťka materiálu: 7 mm
Hmotnost svářečky: 24 kg

Průměr svařovacího ocelového drátu: 0,8–1,0 mm
Průměr/hmotnost cívky: 300 mm/5 kg, 15 kg, 18 kg
Metoda: MIG/MAG

do 17 500 Kč
Fanmig J5 MOST multifunkční svářečka MIG/MAG + TIG DC s dotykovým zapalováním + MMA
synergie
rychlospojky (2x 35–50, mínus a plus), eurokonektor pro hořák
rychlospojky nejsou součástí podvozku (čelo), když se porouchají, není třeba ho celý vyměnit
výborný podavač
levý závit na držák cívky
nízká hmotnost
dobré oplechování
poměrně hlučný ventilátor

Kategorie: hobby
Svařovací proud: 30–200 A (MIG/MAG), 10–160 A (MMA), 10–180 A (TIG)
Svařovaný materiál: ocel, nerezová ocel, uhlíková ocel, měď, nikl, litiny, titan
Max. tloušťka materiálu: do 8 mm, primárně na 4 mm
Hmotnost svářečky: 9,2 kg

Průměr svařovacího ocelového drátu: 0,8–1,0 mm
Průměr trubičkového drátu: 0,8–1,0 mm
Průměr svařovací elektrody: do 4 mm
Průměr/hmotnost cívky: 200 mm/5 kg a 1 kg

Metody svařování: MIG/MAG, TIG DC s dotykovým zapalováním, MMA
Funkce:
MIG/MAG: 2takt/4takt
MMA: aktivace napětí VRD

do 14 000 Kč
Fanmig 201 LCD MOST multifunkční svářečka MIG/MAG + TIG DC s dotykovým zapalováním + MMA + pájení
rychlospojky (2x, mínus a plus), eurokonektor pro hořák, konektor pro dálkové ovládání
synergie s množstvím programů
přehledný LCD displej + výborné ovládání
ochrana krytu plexisklem
vyšší hmotnost

Kategorie: střední třída
Svařovací proud:
- pro síťové napětí 1x110/50–60 V/Hz: 20–130 A (MIG/MAG), 10–100 A (MMA), 10–140 A (TIG)
- pro síťové napětí 1x230/50–60 V/Hz: 20–200 A (MIG/MAG), 10–200 A (MMA, TIG)
Svařovaný materiál: ocel, hliník, nerez
Max. tloušťka materiálu: 7 mm
Hmotnost svářečky: 17,7 kg

Průměr svařovacího drátu:
- ocelový: 0,6–1,0 mm,
- hliníkový: 0,8–1,0 mm
- trubičkový: 0,8–1,2 mm
Průměr svařovací elektrody: do 4 mm
Průměr/hmotnost cívky: 200 mm/5 kg

Metody svařování: MIG/MAG Synergia, MIG/MAG Manuál, MMA elektroda, TIG Lift + pájení
Funkce:
MIG/MAG: 2takt/4takt, dohoření, počáteční rychlost, předfuk, dofuk, tlumivka
TIG: 2takt/4takt, dofuk, doběh
MMA: Hot Start, Arc Force

do 27 500 Kč
PERUN 200 MIG SYN PFC ALFA IN multifunkční svářečka MIG/MAG + TIG Lift + MMA
synergie s množstvím programů
rychlospojky (2x 35–50, mínus a plus), konektor pro hořák
přehledný LCD displej, vykreslení křivek, výborné ovládání
plastový kryt na displeji nedrží vyklopený

Kategorie: profesionál
Svařovací proud:
- pro síťové napětí 1x110/50–60 V/Hz: 5–130 A (MIG/MAG), 10–100 A (MMA), 10–140 A (TIG)
- pro síťové napětí 1x230/50–60 V/Hz: 25–200 A (MIG/MAG), 10–200 A (MMA, TIG)
Svařovaný materiál: ocel, hliník, nerez
Max. tloušťka materiálu: 7 mm
Hmotnost svářečky: 17,3 kg

Průměr svařovacího drátu:
- ocelový: 0,6–1,0 mm,
- hliníkový: 0,8–1,0 mm
- trubičkový drát: 0,8–1,2 mm
Průměr svařovací elektrody: do 4 mm
Průměr/hmotnost cívky: 200 mm/5 kg

Metody svařování: MIG/MAG Synergia PA, MIG/MAG Synergia PB, MIG/MAG Manuál, MMA elektroda, TIG Lift
Funkce:
MIG/MAG: 2takt/4takt, dohoření, počáteční rychlost, předfuk, dofuk, tlumivka
TIG: 2takt/4takt, dofuk, doběh
MMA: Hot Start, Arc Force
do 30 000 Kč
Rebel EMP 215ic ESAB MIG/MAG, FCAW, TIG Lift, MMA
funkce sMIG (smart MIG)
rychlospojky (2x, mínus a plus), eurokonektor pro hořák
dá se napájet ze sítě 120 nebo 230 V, i z generátoru
dobře zvládá otřesy
vysoká cena
nevykresluje křivky pro hliník

Kategorie: profesionál
Svařovací proud: 5–240 A (230 V), 5–150 A (120 V)
Svařovaný materiál: měkká ocel, hliník, nerezová ocel
Max. tloušťka materiálu: 9,5 mm
Hmotnost svářečky: 18,2 kg

Průměr svařovacího drátu:
- měkká ocel: 0,6–1,0 mm
- nerezová ocel: 0,8–1,0 mm
- hliníkový/trubičkový drát: 0,8–1,2 mm
Průměr svařovací elektrody: do 4 mm
Průměr cívky: 100 mm, 200 mm

Metody svařování: MIG/MAG, FCAW, TIG Lift, MMA
Funkce:
MIG/MAG: 2takt/4takt, dohoření, počáteční rychlost, předfuk, dofuk
TIG: 2takt/4takt, dofuk, doběh
MMA: Hot Start, Arc Force

nad 37 500 Kč
Fanmig 3200i Mobil MOST svařování MIG/MAG + MMA
synergie s množstvím programů
rychlospojky (2x, mínus a plus), eurokonektor pro hořák
absolutně spolehlivá svářečka
 

Kategorie: profesionál
Svařovací proud: 30–300 A
Svařovaný materiál: ocel, hliník, nerez
Max. tloušťka materiálu: 12 mm
Hmotnost svářečky: 26,6 kg

Průměr svařovacího drátu:
- ocelový: 0,6-1,2 mm,
- hliníkový: 0,8–1,2 mm
- trubičkový drát: 0,8–1,4 mm
Průměr svařovací elektrody: do 5 mm
Průměr/hmotnost cívky: 5 kg, 15 kg

Metody svařování: MAG Synergia, MIG/MAG Manuál, MMA elektroda
Funkce:
MIG/MAG: 2takt/4takt, přibližovací rychlost, předfuk, dofuk, dohoření
nad 37 500 Kč

Jak si rychle vybrat CO2 svářečku

Pokud stále nemáte jasno, kterou svářečku si koupit, dáme vám ještě malou nápovědu. Vychází ze zkušenosti našich klientů a nás samotných. Takže v případě, že jsem:

váš tým Solík

Srovnání CO2 svářeček (MIG/MAG) od různých výrobců