Váš prehliadač nie je podporovaný na tejto stránke.

Hobby CO2 svářečka na doma? Zkuste FANMIG J5 MOST

Doporučte stránku svým známým

FANMIG J5 MOST je naše nejprodávanější malá CO2 svářečka určená také pro hobby svářeče. Tato šikovná invertorová, poloautomatická svářečka za investici cca 12 500 Kč přinese radost při svařování MIG/MAG, obalenou elektrodou MMA i TIG. První místo v prodejnosti také znamená, že je ověřená zkušenostmi zákazníků (a sdílením spokojenosti), ale i našim odborným okem (doporučujeme pouze produkty, o jejichž kvalitě jsme sami přesvědčeni).

Svaříme s ní např. tenké plechy (které obalenou elektrodou tak kvalitně nesvaříme), nerezové oceli, tvrdonávary na bagr, klasické oceli, litiny, velmi tenké materiály, uhlíkové oceli, měď, nikl, titan... to všechno FANMIG J5 zvládne.

Svářečka FANMIG J5 MOST

Co obsahuje CO2 svářečka FANMIG J5?

Jádro tvoří držák na cívku, kovový posuv a přepólování na opačnou polaritu, dále svařovací zemnicí kabel 35/50 (je trochu krátký, ale to vyřeší koupě 3metrového kabelu) a velmi slušný 15kový nebo 25kový hořák s eurokoncovkou, kloubem a gripovou rukojetí, euro zásuvka pro jakýkoliv držák MIG/MAG. Podle zvolené metody můžeme přidat plynovou lahev (CO2, argon, helium…).

Přístroj je napájený jednofázově na 230 V.

Svářečka FANMIG J5 MOST - jádro

Jaký svařovací drát použít?

CO2 svářečka J5 nám dovoluje použít ocelové svařovací dráty s průměrem 0,8 mm a 1,0 mm. Pro tyto průměry jsou k dispozici dva synergické programy. V závislosti na zvoleném průměru drátu dochází díky synergii automaticky ke změně svařovacího proudu i rychlosti posuvu drátu. Podavač drátu umožňuje svařování prostřednictvím cívek s drátem 5 kg/D200 nebo 1 kg.

Nelze nezmínit i aktuální trend svářeček na trubičkový drát s vlastní ochranou, kdy není třeba používat ochranný plyn z lahve. Pro zjevné nevýhody této metody nepatří ani trošku mezi naše nejoblíbenější: plyn v trubičkovém drátu je rakovinotvorný, smrdí, prská, a samotný drát je drahý. Samozřejmě má i výhodu a tou je, že odpadá koupě a manipulace s plynovou lahví (cca 2 500 Kč). Když si však porovnáme svařování s plynem z lahve a s trubičkovým drátem, skóre je neporovnatelně vyšší pro svařování s plynem.

Jednoduchost ovládání FANMIG J5

Na ovládacím panelu nastavujeme všechny parametry svařování. Hodnotu parametru nastavíme pomocí knoflíku a potvrdíme stlačením tlačítka.

Možnosti ovládání svářečky

Ovládací panel svářečky FANMIG J5 MOST

Jak svařuje CO2 svářečka Fanmig J5 – zkušební svařování

Svářečkou Fanmig J5 MOST jsme svařovali tenčí materiály (na obrázku svar vlevo) i silnější materiály (na obrázku svar vpravo – u silných materiálů je dobré zvolit drát 1 mm), které jsou běžné pro hobby svařování. Nastavení svářečky i samotné svařování proběhly úplně bez problémů. V porovnaní s ekvivalentními svary vytvořenými trubičkovým drátem (na obrázku prostřední svar) máme radikálně menší rozstřik, při svařování lepší pocit z práce a naše dýchací cesty mají radost, že jsme je nenakrmily jedem.

Svářečka FANMIG J5 MOST - zkušební svařování

Za cca 12 500 Kč dostanete výbornou svářečku, jejíž koupí neprohloupíte. Fanmig J5 má všestranné použití a jednoduché nastavení.

váš tým Solík

MIG/MAG svářečka Fanmig J5 MOST recenze - kvalitní CO2 svářečka za výhodnou cenu